Inligting

Eende: Shelduck

Eende: Shelduck

Versprei en habitat

Hierdie eend het sy kenmerkende naam te danke aan die gewoonte om die latte van jakkalse en das te beset. Dit is wydverspreid langs die kuste van Noord-Europa (veral die Noordsee en die Baltiese See), in Asië (China, Japan en die mere van Siberië). in Italië is dit sittend op Sardinië. Dit bevat die seestrome en brak gebiede. In gevangenskap toon dit geselligheid met sy eie soort en met die ander inwoners van die dam, en toon weinig verskil teenoor die teler en neem aan dat gedrag soos ganse lyk.

Morfologiese kenmerke

Die mannetjie is beslis groter as die wyfie en het 'n pragtige rooi klont op die bek.
Die basiese verekleed is wit; die kop en nek is swartgroen, die snawelrooi, die oë donkerbruin.
Die middel van die bors word gekruis deur 'n groot bruinroes kraag; die gevleuelde vlerke is swart. Karniekrooi bene.
Grootte van ongeveer 60 cm.

Voeding en gedrag

Die dieet is gebaseer op uintjies, weekdiere, insekte, kruie, sade en bessies. In gevangenskap pas dit aan by normale voer en gebalanseerde voedsel, en vul die dieet aan met wurms, skaaldiere en klein weekdiere.
Dit broei gewoonlik in holtes en gate in die grond (dikwels diep gate wat deur jakkalse en dasse weggelaat word). Dit lê sewe tot twaalf eiers met 'n witterige dop wat ongeveer ses-en-twintig dae uitbroei. In gevangenskap reproduseer dit sonder moeite. Egpare het 'n hegte band. Pasgebore babas word deur die moeder na die naaste watergebied gelei om hulle te leer swem en voed.

shelduck Tadorna Tadorna (foto www.ouessant-digiscoping.fr)

Shelduck in vlug (Tadorna Tadorna) (foto www.maakjedagnatuurlijk.be)


Video: Shelduck Secrets - PROMO (Desember 2021).